Duurzaam wonen in Riverfront

Sustainable living

Naast de gunstige ligging en de hoogwaardige afwerking, wordt Riverfront ook nog eens één van de duurzaamste woongebouwen van Nederland. Het gebouw gebruikt namelijk de zon en slaat warmte en koude op in de grond. Regenwater en warm water worden optimaal (her)gebruikt. Door de toepassing van duurzame materialen en de isolatie zorgen we dat het gebouw minder snel opwarmt.

Lagere energiebehoefte

Met de juiste oriëntatie van het gebouw, een goed isolerende schil en energieopwekking beperken we de energievraag. Riverfront beschikt straks over een eigen warmte­koudeopslag (WKO), zonnepanelen en werkt met een vernieuwend installatieconcept. Hierdoor heeft Riverfront één van de laagste energieprestatiecoëfficiënt (EPC), die ooit in een woongebouw gerealiseerd is.

Water (her)gebruiken)

Op het dak van het gebouw en de achtertuinen/terrassen, wordt een extra buffercapaciteit voor regenwater gemaakt. Overtollig regenwater wordt hierin opgevangen en gebruikt voor irrigatie van de beplanting/tuinen. Het warme water dat huishoudelijk is gebruikt, wordt opnieuw als een milieubewuste warmtebron hergebruikt in de vorm van warmteterugwinning.

FacebookTwitterLinkedInEmailWhatsapp
Riverfront Amsterdam “Home with a view”

“Riverfront, Good morning sunshine!”

Contactgegevens Riverfront

Eefje Voogd Makelaardij
Makelaar

Eefje Voogd Makelaardij

Lunshof Makelaardij Amstelveen
Makelaar

Lunshof Makelaardij Amstelveen