Drie redenen waarom je in Riverfront wilt wonen!

Door Janine op 31 januari 2020 in Blog

Els Verpoorten van Eefje Voogd Makelaardij en Stefano Djoemena van Lunshof Makelaardij (betrokken makelaars van Riverfront) vertellen enthousiast over waarom je in Riverfront wilt wonen. Ze noemen een heel scala aan redenen, maar als ze er maar drie mogen kiezen, dan zijn het de volgende.

1. Ligging aan het water

‘Waar in Amsterdam vind je nog een woonlocatie met zo’n mooi uitzicht over de Amstel? Riverfront ligt aan de noordwest kant van het Amstelkwartier, vlakbij de Stadshaven, tegen de karakteristieke Amstelbocht aan, waardoor je een heerlijk weids uitzicht hebt. Nergens is de Amstel zo prominent aanwezig als hier. Het is écht een van de mooiste plekken van het Amstelkwartier. De woongebouwen zijn zo gepositioneerd dat je bijna overal een vrij uitzicht hebt over het water,’ vertelt Stefano. 

‘Wonen aan het water is wat Riverfront Residences zo aantrekkelijk maakt,’ vult Els aan. ‘Met een sloep vaar je zo de Amstel op. Ideaal voor een relaxte middag op het water met vrienden, het gezin of de kleinkinderen. Hier meer je heerlijk aan voor een drankje op het terras van George Marina of restaurant L’ Osteria. Beide gelegen aan of nabij de Stadshaven. Je zit hier lekker aan het water met uitzicht op de voorbijvarende bootjes. En tegenwoordig is het water van de Amstel zo schoon, dat je hier in de zomer lekker kunt zwemmen.’

2. Exclusieve uitstraling

‘De exclusieve penthouses, riante dubbele benedenwoningen en luxe appartementen van Riverfront Residences liggen verspreid over vijf verdiepingen en bevinden zich in een van de vier aaneengeschakelde palazzi. Doordat de vier palazzi alle een eigen entree hebben, ademt elk gebouw kleinschaligheid uit en heb je veel privacy. Daar komt bij dat Riverfront een van de meest duurzame woongebouwen van Nederland is. Gecombineerd met de luxueuze en elegante afwerking, de ruimte, het licht en het fantastische uitzicht is Riverfront een buitenkans voor iedere Amsterdammer en expat,’ aldus Stefano.   

‘Bij binnenkomst in een van de palazzi voel je aan alles dat er aandacht en zorg is besteed aan de afwerking en de keuze voor materialen. De gevels zijn van een prachtige robuuste natuursteen, afkomstig uit Italië. Elk palazzo is gebouwd in een eigen onderscheidende natuursteen, waardoor elk gebouw een eigen identiteit krijgt binnen het geheel. Bij elkaar een statig, chique en warm ensemble. Ook de inrichting van de residences is van uitstekende kwaliteit met een keuken van het gerenommeerde Duitse merk LEICHT die je naar eigen inzicht samenstelt en een zorgvuldig samengestelde badkamer geheel naar wens af te werken.’

3. Elegante architectuur verwijzend naar Italiaanse palazzi

Een belangrijke inspiratiebron voor Riverfront zijn Italiaanse palazzi – prachtige gebouwen voor welgestelde Italiaanse families en van een enorme architecturale grootsheid. Ook de palazzi van Riverfront hebben die robuuste grandeur en grootse luxe in zich, met het verschil dat ze modern zijn ingedeeld: maximale benutting van ruimtes, waardoor elke vierkante meter optimaal wordt benut. Ook aan de buitenruimtes is veel aandacht besteed: iedere residence beschikt over minimaal een ruim balkon, dakterras en/of tuin.

Een andere belangrijke inspiratiebron voor de architectuur van Riverfront is de watertoren in het gebied, die herinnert aan een industrieel verleden. De klassieke vormen ervan zie je bijvoorbeeld terug in het bijzondere hekwerk van de balkons.

Els en Stefano concluderen: ‘Riverfront met zijn vier palazzi en verschillende residences stralen een robuuste en luxueuze grandeur uit die voor veel woongenot zorgt. Hier leef en woon je op topniveau!’

 Nieuwsgierig geworden naar de woningen in Riverfront?

Bekijk alle woningen hier!

  • Drie redenen waarom je in Riverfront wilt wonen!

“Riverfront, Good morning sunshine!”

Contactgegevens Riverfront

Eefje Voogd Makelaardij
Makelaar

Eefje Voogd Makelaardij

Lunshof Makelaardij Amstelveen
Makelaar

Lunshof Makelaardij Amstelveen